Sajgonki

4.5 (143 ocen)

  • 30 min

Szybka wersja

  • 30 min

Składniki:

  • - 1 opakowanie papieru ryżowego - 10 sztuk
    - 1 pojedyńczy filet z kurczaka
    - 200 g mrożonych warzyw po chińsku
    - przyprawa do potraw chińskich
    - olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sajgonki

Sajgonki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelnię wlać 3 łyżki oleju i rozgrać, następnie dodać fileta pokrojonego w małą kosteczkę, posypać przyprawą do potraw chińskich, podsmażyć 3 minuty, dodać warzywa i smażyć 10 minut.
    Papier ryżowy namoczyć w letniej wodzie, nakładać farsz i zwinąć w rulon.
    Sajgonki smażymy w głębokim mocno rozgrzanym oleju na złoty kolor. Jak będziemy smażyć to uważajmy aby się nie skleiły, bo się nam rozpadną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka Papier ryżowy Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować