Ruloniki z warzywami

4.5 (196 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Lubię jarskie potrawy z makaronem. Ta jest łatwa do przygotowania i bardzo smaczna.

Składniki:

  • 6 płatów makaronu lasagne
    po 2 papryki, cebule, cukinie i pomidory
    2 ząbki czosnku
    25 dag pieczarek
    kilka plastrów żółtego sera
    sól, pieprz
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (196 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ruloniki z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy ok. 10 minut, następnie delikatnie wyjmujemy i osączamy.
  • 2. Farsz: pieczarki oczyszczamy. Cebule i czosnek obieramy, pozostałe warzywa myjemy. Z cukinii i papryk usuwamy gniazda nasienne.
    Cebulę i miąższ papryki kroimy w paski, pomidory i cukinię w kostkę,
    pieczarki w plasterki, czosnek siekamy. Warzywa i pieczarki smażymy na rozgrzanym oleju. Doprawiamy.
  • 3. Na płaty makaronu nakładamy niewielkie porcje farszu i zwijamy w ruloniki.
    Wkładamy do natłuszczonego naczynia żaroodpornego i przykrywamy serem. Zapiekamy 20 minut w 180 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_09-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować