Roladki serowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Schłodzoną margarynę siekamy
z przesianą mąką. Dodajemy
żółtka, szczyptę soli, proszek
i śmietanę. Zagniatamy
ciasto, formujemy kulę i wkładamy
na 30 minut do lodówki.
2.Twaróg mieszamy z pokrojoną
cebulą i zmiażdżonym czosnkiem,
doprawiamy do smaku
3.Ciasto rozwałkowujemy na
prostokąt. Rozsmarowujemy farsz i zwijamy roladę. Schładzamy.
Kroimy w plastry i układamy
na natłuszczonej i posypanej
bułką blasze. Smarujemy
rozkłóconym jajkiem. Pieczemy
25 minut w temp. 220 °C.
Porady
Katarzyny Frątczak
Roladki podajemy do czystych zup, jako samodzielną przekąskę albo na lekką kolację
Komentarze