Roladki serowe

4.5 (140 ocen)

  • 20 min

Wyśmienita przekąska

  • 20 min

Składniki:

  • ok. 15 cieniutkich plasterków sera żółtego
    8 plasterków szynki konserwowej
    8 ogórków konserwowych lub kiszonych
    3 łyżeczki masła
    1serek topiony śmietankowy i 1 ziołowy
Wystaw ocenę:

4.5 (140 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Roladki serowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szynkę i ogórki kroimy w drobniutką kosteczkę, dodajemy masło i serki topione. Wszystko razem mieszamy. Gotowy farsz nakładamy na dłuższy brzeg plasterka sera i zwijamy. Ruloniki przecinamy pod skosem, na pół i układamy na talerzu.

Porady

Plasterki sera muszą być bardzo cieniutkie, aby dobrze się zwijały i sklejały.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować