Roladki schabowe z pietruszką w galarecie

4.5 (182 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Przygotowałam to danie dla wyjątkowej osoby i włożyłam w to dużo swojego serca

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • - 5/6 plastrów schabu
    - pęczek natki pietruszki
    - 2 papryki żółte zielone i czerwone
    - 300 g sera żółtego
    - 0,5 l bulionu
    - żelatyna
    - sól, pieprz
    - olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Rolada Roladki Przystawki

Roladki schabowe z pietruszką w galarecie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0mo598m 1. Żelatynę rozpuścić w gorącym bulionie zgodnie z opisem na opakowaniu. Plastry schabu delikatnie rozbić ,doprawić sola i pieprzem. Pietruszkę drobno posiekać i posypać każdy kawałek schabu. Trzy rożnego koloru papryki i ser kroimy w słupki długie na szerokość plastrów mięsa. Następnie układamy na przemian kolorowe kawałki papryki i ser .Plastry zwijamy w rulon. Smażymy na małym ogniu z każdej strony. Po ostygnięciu kroimy w kawałki na 1,5 cm. Z pozostałych papryk wycinamy serduszka ,ozdabiamy i zalewamy tężejąca galareta.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować