Roladka z czarnymi oliwkami

0 (0 ocen)

  • 60 min

Drobiowa roladka o łagodnym smaku słodkiej cebuli i czarnych oliwek.

  • 60 min

Składniki:

  • -pojedynczy filet z piersi z kurczaka
    -5 czarnych oliwek
    -gruby plaster cebuli
    -łyżka masła
    -łyżka keczupu
    -1 ząbek czosnku
    -kilka kropli ciemnego sosu sojowego
    -pieprz, sól
    -szczypta cukru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Musy Dania główne

Roladka z czarnymi oliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Roladka z czarnymi oliwkami-surowa 1. Filet z piersi z kurczaka kroimy wzdłuż, rozbijamy cienko i w środku smarujemy sosem (do keczupu dodajemy posiekany ząbek czosnku, sól, pieprz, szczyptę cukru i kilka kropli sosu sojowego). Układamy na niej oliwki przekrojone na pół i cebulę pokrojoną w piórka. Roladkę zwijamy, spinamy wykałaczkami i układamy w naczyniu żaroodpornym. Na roladkę kładziemy łyżkę masła i pieczemy bez przykrycia przez ok. 40 minut w temperaturze 200 stopni.
    Kiedy roladka jest upieczona, wyjmujemy z niej wykałaczki, kroimy w plasterki i kładziemy na talerzu. Polewamy ją masełkiem, które się roztopiło.

Porady

Przepis jest na jedną roladkę, dla jednej osoby. Drugą część piersi wykorzystałam do czegoś innego.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czarne oliwki Pierś z kurczaka Musztarda

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować