Roladka z czarnymi oliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filet z piersi z kurczaka kroimy wzdłuż, rozbijamy cienko i w środku smarujemy sosem (do keczupu dodajemy posiekany ząbek czosnku, sól, pieprz, szczyptę cukru i kilka kropli sosu sojowego). Układamy na niej oliwki przekrojone na pół i cebulę pokrojoną w piórka. Roladkę zwijamy, spinamy wykałaczkami i układamy w naczyniu żaroodpornym. Na roladkę kładziemy łyżkę masła i pieczemy bez przykrycia przez ok. 40 minut w temperaturze 200 stopni.
Kiedy roladka jest upieczona, wyjmujemy z niej wykałaczki, kroimy w plasterki i kładziemy na talerzu. Polewamy ją masełkiem, które się roztopiło.
Porady
Przepis jest na jedną roladkę, dla jednej osoby. Drugą część piersi wykorzystałam do czegoś innego.
Komentarze