• Średni

Pierożki z mięsem idealne do rosołu albo barszczu.

  • Średni

Składniki:

  • - mąka (najlepiej semolina): 20 dekagramów
    - sól: 2 łyżeczki
    - woda: 5 łyżek
    - jajka: 2 sztuki
    - wołowina (mielona): 20 dekagramów
    - cebula: 1 sztuka
    - Jajko: 1 sztuka
    - pietruszka (posiekana): 1 łyżka
    - sól: 2 szczypty
    - pieprz: 2 szczypty
    - białko: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki Ravioli

Ravioli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z mąki, soli, wody i jajek zagnieść jednolite ciasto i odstawić na 2 godziny, potem rozwałkować i podzielić na dwie części.
  • 2. Mieloną wołowinę wymieszać z pokrojoną w kostkę cebulą, jajkiem i pietruszką. Przyprawić i rozłożyć w małych porcjach na jednej części rozwałkowanego ciasta.
  • 3. Puste miejsca między porcjami nadzienia posmarować białkiem, nakryć wszystko drugą połową rozwałkowanego ciasta i przycisnąć wokół porcji mięsa.
  • 4. Wykrawać radełkiem kwadraciki. Tak przygotowane pierożki wrzucić do wrzącej osolonej wody, gotować 5 minut po zagotowaniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Mąka Sól Woda

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować