Racuszki serowo – jabłkowe

5 (188 ocen)

  • 15 min

Na szybko, na zimno lub na gorąco, a zawsze są pyszne!

  • 15 min

Składniki:

  • 400g serka homogenizowanego np. waniliowego
    2 jabłka
    8 łyżek mąki pszennej
    3 łyżki mąki ziemniaczanej
    1 jajko
    0,5 łyżeczki proszku do pieczenia - opcjonalnie
Wystaw ocenę:

5 (188 ocen)

Zobacz również:

Desery

Racuszki serowo – jabłkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obrane jabłka zetrzeć na grubych oczkach. Wszystkie składniki razem zmiksować. Gdyby ciasto było za rzadkie dosypać trochę mąki. Nakładać niewielkie porcje na patelnię z rozgrzanym tłuszczem. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Odsączyć na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Podawać posypane cukrem pudrem lub z łyżeczką dowolnego dżemu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować