Serowo-jabłkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto: Zagnieść szybko kruche ciasto. Odstawić na kilkanaście minut do lodówki. Podzielić na 3 części i upiec placki na złoty kolor w temp. 200C
2.Masa serowa: żółtka utrzeć z cukrem na puch, dodawać stopniowo masło, ser. Na końcu delikatnie wymieszać z ubitą pianą z białek. Wymieszać i gotować na małym ogniu ciągle mieszając. Budyń rozprowadzić w mleku i wlać do sera. Gotować aż zgęstnieje (około 5 min). Przestudzić.
3.Masa jabłkowa: Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Masło roztopić i smażyć jabłka aż zrobią się miękkie. Dodać sucha galaretkę i mieszać do jej rozpuszczenia. Przestudzić.
4.Polewa: składniki przełożyć do garnka i podgrzewać cały czas mieszając do czasu aż się połączą. Nie gotować.
Komentarze