Staram się, abyśmy jedli jeszcze więcej ryb, ale czasem brakuje mi już pomysłów jak je przyrządzić. Pomocny okazał się przepis w książce "The great fish and seafood cookbook". Polecam.
Dla 2 osób
Średni
Składniki:
GłóWNE:
- pstrąg (świeży, dwie sztuki): 600 gramów
- Sól morska i kolorowy pieprz: 1 łyżeczka
FARSZ:
- pieczarki: 10 sztuk
- cebula: 1 sztuka
- papryka (dowolny kolor): 0.5 sztuki
- olej do smażenia: 1 łyżka
SOS:
- kwaśna śmietana: 3 łyżki
- cytryna (sok z półówki cytryny): 0.5 sztuki
- skórka cytrynowa (starta skórka z połowy cytryny): 0.5 sztuki
- cukier brązowy: 1 szczypta
- sól morska: 1 szczypta
Komentarze