Prosty mus bananowy z sosem karmelowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1) do garnuszka wlac 150ml smietanki,maslo i brazowy cukier.wymieszac dobrze przed wlaczeniem gazu.po dobrym wymieszaniu,wlaczamy gaz i doprowadzamy do wrzenia,ciagle mieszajac-kiedy calosc sie zagotuje,gotujemy ok 2 min ciagle mieszajac,nastepnie wylaczamy i odstawiamy do lekkiego przestygniecia i zgestnienia(mozna wstawic do lodowki,masa bedzie gestniec jak bedzie stygnac i zacznie robic sie ciagnaca,krowkowa).
2) do blendera wrzucamy banany,sok z cytryny ,cukier waniliowy oraz pozostala smietanke.miksujemy az calosc bedzie gladka,gesta.
3) do szklanek nakladamy odrobine masy bananowej,nastepnie kleksy sosu karmelowego,znowu masa bananowa,i tak do wykonczenia obydwoch skladnikow. posypujemy gore posiekana lub starta ciemna czekolada. gotowe:) polecam!
Komentarze