Pizzerinki z pesto

5 (161 ocen)

  • 15 min

Chcesz posprzątać w lodówce a zostały Ci jakieś marne resztki. Wiadomo - nie wyrzucisz! Zrób pizzerinki :)

  • 15 min

Składniki:

  • rolka ciasta francuskiego
    zielone pesto
    cebula
    ogórek konserwowy
    szynka
    papryka konserwowa
    starty ser
    pikantna przyprawa do pizzy
Wystaw ocenę:

5 (161 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Przystawki Pizza Ciasto

Pizzerinki z pesto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pizzerinki przed zalepieniem boków i włożeniem do piekarnika 1. Rolkę z ciastem rozwijamy, nożem do pizzy dzielimy na 8 części. Każdą część smarujemy zielonym pesto. Cebulę kroimy w kosteczkę, posypujemy płaty i dodajemy startego sera. Następnie dorzucamy resztę składników - ogórek pokrojony w plasterki, paprykę i szynkę w kostkę. Posypujemy resztą sera i przyprawą. Brzegi płatów zlepiamy, ostrożnie przekładamy na natłuszczoną blachę i wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 210*. Pieczemy około 11 minut.

Porady

Gdybym miała więcej składników, na pewno by wylądowały na tych niepozornych kąskach. Zrobiłabym też sos czosnkowy. Jednak z braku laku... dobry ketchup - i faktycznie: Nawet tak ubogie składnikowo smakowały rewelacyjnie.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować