Piegowate mielone

4.5 (149 ocen)

Mielone z dodatkami np.z papryką smakuje inaczej niz tradycyjny kotlet mielony.

Składniki:

  • 0,5 kg mięsa mielonego
    1 czerwona papryka
    1 cebula
    1 bułka zwykła
    1 jajko
    2 łyżki słonecznika łuskanego niesolonego
    2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    2 łyżki błki tartej
    sól
    pieprz
    zioła prowansalskie
    olej do smażenia

Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Piegowate mielone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Piegowate mielone 1. Do miski z mięsem wbijamy jajko,dodajemy paprykę i cebulę pokrojoną w kostkę,słonecznik,natkę pietruszki,bułke tartą oraz bułkę zwykłą wcześniej namoczoną w wodzie i odsączoną.Całość doprawiamy solą,pieprzem i ziołami prowansalskimi.Masę mięsną dokładnie mieszamy i formujemy kotlety,obtaczamy w bułce tartej i smażymy na dobrze rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano.

Porady

Do kotletów można dodać różne kolory papryki oraz pieczarki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować