Pieczonki

4.5 (144 ocen)

  • 20 min

Doskonałe na jesienne wieczory przy ognisku

  • 20 min

Składniki:

  • 3 kg ziemniaków
    2 duże buraki
    2 duże marchewki
    2 cebule
    0,5 kg kiełbasy
    0,5 kg boczku
    margaryna
    sól
    pieprz
    duże liście z kapusty
Wystaw ocenę:

4.5 (144 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczonki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa obieramy i myjemy. Ziemniaki kroimy na połówki lub ćwiartki, buraki w plasterki, marchew w plasterki, cebulę w piórka. Kiełbasę i boczek kroimy w plasterki.
  • 2. Wszystkie pokrojone składniki wkładamy warstwami do kociołka, doprawiając kolejne warstwy solą i pieprzem.
  • 3. Na wierzch składników kładziemy kostkę margaryny. Wszystko przykrywamy liśćmi z kapusty, szczelnie zakrywamy pokrywką i pieczemy na ognisku przez około 45 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować