Pieczone jabłka z kaszanką

4.5 (164 ocen)

  • 60 min

Żródło naturalnego błonnika.To mój pomysł na zdrową i pyszną przekąskę.

  • 60 min

Składniki:

  • 4 duże jabłka
    2 cebule
    20 dag kaszanki
    4 plastry wędzonej szynki
    mielona papryka
    majeranek
    5 dag startego żółtego sera
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Zobacz również:

Kaszanka Przystawki

Pieczone jabłka z kaszanką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka umyć , przekroić na połówki i wydrążyć gniazda nasienne.
    Cebulę obrać i pokroić w kostkę.
    Kaszankę pokroić na mniejsze kawałki.
    Plastry szynki pokroić w kosteczkę.
  • 2. Na rozgrzanym oleju przesmażyć cebulę, dodać szynkę i kaszankę.
    Oprószyć papryką i ponownie przesmażyć.
  • 3. Jabłka napełnić farszem, obsypać majerankiem i startym serem.
    Piec w piekarniku około 15 min. w temp. 180 stopni.
    Upieczone jabłka można przybrać natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować