Panierowany camembert z sałatką

5 (148 ocen)

To pyszna sałatka, w sam raz na lekką i smaczną kolację. Panierowany ser wraz z sałatką doskonale się komponują i pysznie chrupią.

Składniki:

  • Składniki:
    • 150 g sera camembert,
    • 1 główka średniej wielości zielonej sałaty,
    • 3 jajka do sałatki,
    • Około 5-6 pomidorów koktajlowych,
    • Kilka oliwek zielonych ( 5-6),
    • Olej do smażenia,
    • Łyżka bułki tartej oraz 2 łyżki mielonych orzechów włoskich do panierki,
    • 1 jajko do panierki,
    • Zielenina do dekoracji
    Sos:
    • 1 łyżka musztardy,
    • 1 łyżka miodu,
    • 3 łyżki oliwy z oliwek,
    • Pieprz do smaku,
    • 1 łyżka octu balsamicznego
Wystaw ocenę:

5 (148 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Jajko Ser

Panierowany camembert z sałatką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser dzielimy na trójkąty. Maczamy w roztrzepanym jajku i mieszaninie wykonanej z bułki i orzechów. Serowe trójkąty smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju. Gotowe studzimy.

    Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy i przekrawamy na ćwiartki.
    Pomidory kroimy na ćwiartki,
    Oliwki kroimy w plasterki,

    Sałatkę płuczemy, osuszamy i dzielimy na mniejsze części. Przekładamy do miski. Dokładamy do niej pomidory, ser, jajka oraz oliwki. Delikatnie mieszamy.
    Całość polewamy przygotowanym sosem. Dekorujemy i podajemy.

  • 2. Sos: Wszystkie składniki umieszczamy razem w kubku, czy na talerzu. Mieszamy, dokładnie, aby je połączyć.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Pomidor Sałata Sery

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować