Ogórki z paryką i cebulą i miodem.

4.5 (176 ocen)

  • 3 godz. 30 min

Pyszna sałatka do obiadu czy też na zimną płytę.Łatwa i tania w przyrządzeniu. Idealna na zimę.

  • 3 godz. 30 min

Składniki:

  • - 4 kg ogórków
    - 2 kg papryki czerwonej
    - 2 kg papryki zółtej
    - 0,5 kg cebuli

    2,5 szklanki octu
    1 szklanka soli
    3 szklanki wody
    2,5 szklanki cukru
    1 łyżka miodu
    liść laurowy
    gorczyca
Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Ogórki z paryką i cebulą i miodem. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki pokroić w paski i cebulę zalać zalewą.
    Zalewa: 9 szklanek wody i 1 szklanka soli.
    Odstawić na 3H i po upływie tego czasu wycić z wody.
  • 2. Pokroić papryki takie większe kawałeczki jak na zdjęciu widać. i wymieszać wszystko razem.
    Powkładać sałatkę do słoików. Do każdego słoika pare zaiarenek gorczycy i po jednym małym liściu laurowym.
  • 3. Zalewa końcowa:
    ocet, 3 szklanki wody, cukier i 1 łyżka miodu. Zagotować i odstawić do wystygnięcia.
    Zalać słoje.
    Pasteryzować, 15 minut od zagotowania na małym ogni.

    SMACZNEGO!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować