Mini-tortille z domową salsą

4.5 (191 ocen)

  • Łatwy

Kolorowe, zdrowe i... bardzo proste :)

  • Łatwy

Składniki:

  • - placki tortilla: 4 sztuki
    - pomidor: 2 sztuki
    - żółta papryka: 1 sztuka
    - czerwona cebula: 1 sztuka
    - papryczka chilli: 0.33 sztuki
    - sos tabasco: 0.2 łyżeczki
    - kolendra posiekana: 3 łyżki
    - oliwa z oliwek: 3 łyżki
    - sól: 1 szczypta
    - pieprz: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Mini-tortille z domową salsą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Placki tortilla podziel na 4 części każdy. Uzyskane w ten sposób ćwiartki zawiń w rożki (krawędzie muszą na siebie nachodzić) i zepnij wykałaczkami (jak agrafką). Rożki smaż na patelni z obu stron (bez tłuszczu), lekko je spłaszczając widelcem do momentu aż się zrumienią.
  • 2. Przygotuj salsę. Pomidory, paprykę i cebulę pokój w drobną kostkę. Wymieszaj w misce. Dodaj posiekaną papryczkę chilli, kolendrę, tabasco i oliwę z oliwek. Dopraw solą i pieprzem. Całość wymieszaj.
  • 3. Rożki wypełniaj salsą i układaj na talerzu gotowe do podania.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować