Marchwianka

4.5 (186 ocen)

  • 30 min

Do zdrowy dodatek do obiadowego dania.Najczesciej robie ja do ziemniakow i jaja sadzonego.

  • 30 min

Składniki:

  • 2 średnie marchewki,
    2 łyzki groszku,
    2 łyzki maki pszennej,
    przyprawa uniwersalna,
    zioła prowansalskie,
    sol,pieprz, maggi
    1 łyzka smietany 18%
Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Sosy Dodatki

Marchwianka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewke obieramy i kroimy w jak najdrobniejsza kostke.Zalewamy ja wrzaca woda, tak aby byla zakryta.Dodajemy groszek.Gotujemy do miekkosci.
    Gdy marchewka bedzie juz miekka dodajemy przyprawy i zageszczamy ja maka wymieszana z zimna woda, a nastepnie wlewamy smietane.
    Przykrywamy,zeby nie utworzył sie kozuch.

Porady

Marchwianke mozna robic tez bez groszku.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Groszek Marchewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować