MARCHEWKOWIEC

4.48 (183 ocen)

  • 15 min

Szybki i łatwy w wykonaniu.

  • 15 min

Składniki:

  • niepełna szklanka cukru
    320 g mąki
    2 szklanki marchewki startej na drobno
    200 g margaryny Kasi
    4 jajka
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    2 łyżeczki sody oczyszczonej
    szczypta soli
Wystaw ocenę:

4.48 (183 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Marchewkowiec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę rozpuścić. Jajka ubić z cukrem, dodać połowę mąki połączonej z proszkiem do pieczenia, sodą i solą, wszystko wymieszać. Dodać startą marchewkę, wsypać resztę mąki i połączyć. Następnie wlać ostudzoną margarynę i wszystko dokładnie wymieszać. Ciasto przelać do formy (o średnicy ok. 27 cm) wysmarowanej margaryną i posypanej bułką tartą.
    Piec 45 minut w temperaturze 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować