Makaron z mięsem gotowanym

4.5 (172 ocen)

  • 30 min

Pyszne, szybkie i pożywne danie.

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki:
    · 500 g makaronu z pszenicy durum - muszelki trójkolorowe
    · 400 g mięsa wołowo-wieprzowego, ugotowanego, a następnie zmielonego
    · 1 por posiekany w talarki
    · 1 ząbek czosnku drobno posiekany
    · 2-3 marchewki starte na tarce o grubych oczkach
    · puszka pomidorów
    · 5 łyżek kukurydzy konserwowej
    · sos chili słodki i ostry- do smaku
    · sól
    · pieprz
    · 150-200 g sera żółtego startego na tarce o grubych oczkach
    · olej rzepakowy do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem Ser

Makaron z mięsem gotowanym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy al dente. Na patelni podsmażamy pora, marchewkę i czosnek. Dodajemy mięso, chwilkę smażymy. Zalewamy pomidorami z puszki, doprawiamy solą, pieprzem i sosami chili. Dodajemy kukurydzę. Całość łączymy z makaronem, na koniec dodajemy starty ser żółty- dobrze mieszamy. Dekorujemy zieleniną. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować