Składniki:
· 500 g makaronu z pszenicy durum - muszelki trójkolorowe
· 400 g mięsa wołowo-wieprzowego, ugotowanego, a następnie zmielonego
· 1 por posiekany w talarki
· 1 ząbek czosnku drobno posiekany
· 2-3 marchewki starte na tarce o grubych oczkach
· puszka pomidorów
· 5 łyżek kukurydzy konserwowej
· sos chili słodki i ostry- do smaku
· sól
· pieprz
· 150-200 g sera żółtego startego na tarce o grubych oczkach
· olej rzepakowy do smażenia
Makaron z mięsem gotowanym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron gotujemy al dente. Na patelni podsmażamy pora, marchewkę i czosnek. Dodajemy mięso, chwilkę smażymy. Zalewamy pomidorami z puszki, doprawiamy solą, pieprzem i sosami chili. Dodajemy kukurydzę. Całość łączymy z makaronem, na koniec dodajemy starty ser żółty- dobrze mieszamy. Dekorujemy zieleniną. Smacznego!
Komentarze