Lodowy torcik

4.5 (163 ocen)

  • 10 min

Pyszny tort idealny na upalne dni. Może zechcecie wykonać go już dzisiaj, jego przygotowanie to zaledwie chwila, a jedyne, czego potrzebujecie, to trochę miejsca w zamrażarce.

  • 10 min

Składniki:

  • Składniki na duży tort bezowy:
    >1l śmietany 30%
    >8 łyżek cukru
    >3 paczki śmietan-fix
    >blaty bezowe
    >jagody mrożone lub świeże
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Zobacz również:

Torty Desery Tort bezowy

Lodowy torcik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śmietanę ubić z cukrem. Pod koniec ubijania dodać śmietan-fix.
  • Posmarowany tort z jagodami 2. Każdy blat tortu smarujemy ubitą śmietaną, wduszamy w nią jagody i przykrywamy następnym blatem. Czynności te powtarzamy na każdym blacie tortu.
  • Gotowy udekorowany torcik 3. Wierzch tortu dekorujemy wg uznania. Gotowy tort kładziemy do zamrażarki na min. 2 godz. Smacznego!

Porady

Najlepiej wykonać tort dzień wcześniej, by dobrze się zamroził. Jeśli nie macie jagód wykorzystajcie inny owoc lub bakalie.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jagody Śmietana

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować