Torcik bezowy lodowy

4.5 (177 ocen)

  • 20 min

Ten torcik robi się w ekspresowym tempie ! Zawsze niezawodny na każdą okazję. Do tego smakuje obłędnie ! A dzięki truskawkom nie jest taki słodki. Moja córeczka go uwielbia. Polecam !

  • 20 min

Składniki:

  • - 1 opakowanie małego tortu bezowego suchego
    - 3 opakowania bitej śmietany w proszku
    - 500 gram truskawek ( mrożonych lub świeżych )
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Desery

Torcik bezowy lodowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bitą śmietanę czy też śnieżkę na mleku wykonać według przepisu. Tak przygotowany krem rozsmarować pomiędzy blatami torciku bezowego i na górze i zewnątrz. I tak oto przygotowany torcik wsadzić na 30 minut ( można krócej ) do zamrażalki w celu z ścięcia kremu.
  • 2. Truskawki całkowicie zmiksować i odstawić do lodówki żeby się schłodziły.
  • 3. Schłodzony torcik wyciągnąć z zamrażalki na chwilę przed podaniem. Kroić po kawałeczku i polewać wcześniej zmiksowanymi truskawkami. Pyszota ! Polecam i życzę Smacznego.

Porady

Zamiast śnieżki można dać np. ubitej śmietany 30 lub 36% z 1 opakowaniem śmietan fix-u lub też z kremem Dr. Oetker-a truskawkowym.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować