• Łabędzie

    Autor: Bożena Żurman, Łazy

  • Ciastka wzbudzają zachwyt oryginalnym kształtem i smakiem.

  • Składniki

    kostka margaryny
    25 dag mąki
    8 jajek
    bita śmietana
    cukier puder

  • Sposób przygotowania

    1.

    1/2 l wody gotujemy, dodajemy margarynę, a gdy się rozpuści, mieszając, wsypujemy mąkę. Nie przerywając mieszania, podgrzewamy, aż ciasto będzie szkliste. Studzimy. Mieszamy z jajkami.

    2.

    Na blachę wyciskamy szprycą porcje ciasta, nadając kształty pytajników (szyje) i jajek (tułowia). Pieczemy w temp. 220 °C do zrumienienia. Studzimy.

    3.

    Tułowia przecinamy. Napełniamy bitą śmietaną. Doczepiamy szyje. Oprószamy cukrem pudrem.

  • Słowa kluczowe (tagi):

    Twój pomysł, ptysie
  • 1 komentarz

Autor: Bożena Żurman, Łazy

RedakcjaPP 5900

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2012-02-26T13:42:51+01:00

476 odwiedzin

Dodane przez: RedakcjaPP


Sprawdź książki z tym przepisem

Zdobyte wyróżnienia:

Opublikowany w Przyślij Przepis
Zobacz PDF z przepisem »
Przepis z magazynu: PP_02-2011

Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »