Kurczaczki

4.5 (153 ocen)

  • 10 min

Kurczaczki z jajek goszczą u mnie co rok na wielkanocnym stole

  • 10 min

Składniki:

  • 3-4 jajka

    2 łyżeczki kremu Dijonnaise

    1/2 łyżeczki kurkumy

    1 łyżeczka wody

    szczypta pieprzu

    szczypta soli

    dziób: marchewka

    oczy: czarna oliwka
Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Kurczaczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo. Gdy ostygną obieramy ze skorupek, odcinamy górną część białka i delikatnie małym widelczykiem wyciągamy żółtka. Żółtka mieszamy z kurkumą, kremem Dijonnaise, wodą, solą oraz pieprzem. Nadziemy białka takim żółtkowym farszem. Z pozostałego farszu lepimy kuleczki, wkładamy wycięty trójkącik z plasterka marchewki jako dziób i kawałki czarnej oliwki jako oczka. Układamy główki, a na nie odcięte wczęśniej białko.

Porady

Łyżeczka wody która ddoajemy do farszu pozwala nam na łatwiejsze lepienie główki z farszu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować