Królik duszony w marchewce

  • wyświetlono: 7032 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Moja rodzina zajada się królikiem

ewka27
  • 15min

Składniki

od 900 g do 1,5 kg królika
2 marchewki
2,5 cebul
3/4 kostki masła( można mniej )
sól, lub przyprawa uniwersalna do smaku

Sposób przygotowania przepisu:

Królik duszony w marchewce

  • podsmażamy królika1. W rondlu rozpuścić masło, dodać pokrojoną w kostkę cebulę. Po chwili dodać startą marchewkę i przez chwilę smazyć. Następnie dodać królika podsmażając go z obu stron. Dodać ciepłą wodę, przykryć i dusić przez ok półłtora godziny aż bedzie miękki. Pilnować żeby się nie przypalił, powinień powstać sos. Doprawić.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

zdrowie_na_talerzumoj_niedzielny_obiadmama_mnie_nauczyla

Komentarze

Podobne przepisy

udka na ostro

Dodane przez: magdzia44448

PIECZONE UDKA KURCZAKA NA OSTRO

Z dodatkiem ostrej musztardy i...

dorsz curry z sosem ze świeżych pomidorów

Dodane przez: magdzia44448

DORSZ CURRY Z SOSEM ZE ŚWIEŻYCH POMIDORÓW

Pyszna ryba na piątkowy obiad z...

WIEPRZOWINA PO CHIŃSKU

Dodane przez: magdzia44448

WIEPRZOWINA PO CHIŃSKU

Polecam wypróbowanie wieprzowiny...

Lazania  gołąbkowa

Dodane przez: kruszonka

Lazania gołąbkowa

Pomysł na gołąbki w innym wydaniu....

gotowe

Dodane przez: ziutula

gulasz z indyka z warzywami

gulasz smakuje z ryżem, ziemniakami,...

image-0ntl3gf

Dodane przez: Mniam1

Pieczeń z selerem korzeniowym otulona boczkiem

Wieprzowe mięso mielone z dodatkiem...