Kotlety z selera

0 (0 ocen)

  • 30 min

Zawsze wyjadałam ugotowanego selera z rosołu, tak mi smakował. Teraz robię z niego kotlety. Poza tym to samo zdrowie na talerzu :)

  • 30 min

Składniki:

  • 2 plastry selera
    1 ząbek czosnku


    PANIERKA:
    2-3 łyżki bułki tartej
    2 łyżki startego na drobnym oczku tarki sera żółtego
    łyżka posiekanej rzeżuchy

    jajo
    2-3 łyżki mąki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotlety z selera - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Plastry selera ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Gotowe odcedzić i wysuszyć za pomocą ręcznika papierowego.
  • 2. Ząbek czosnku poszatkować lub przepuścić przez praskę. Natrzeć nim seler.
  • 3. Składniki na panierką dokładnie połączyć ze sobą.
  • kotlety z selera 4. Plastry selera oprószyć mąką, moczyć w rozmąconym jajku i obtoczyć panierką. Smażyć na dobrze rozgrzanym oleju.
    Podawać z ziemniakami i surówką.

Porady

Seler można przyprawić swoimi ulubionymi ziołami, a do panierki zamiast rzeżuchy dodać np. oregano.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować