Kotlety z selera

4.5 (195 ocen)

  • 20 min

Pyszne kotlety z selera, a smak jak mięsne.

  • 20 min

Składniki:

  • - ok. 1/2 kg selera
    - 2 duże bułki
    - 2 jajka
    - 2 ząbki czosnku
    - 1 duża cebula
    - sól, pieprz, przyprawa do mięsa mielonego
    - mleko
    - bułka tarta
Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotlety z selera - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bułki namoczyć w mleku (nie odciskać do końca). Selera zetrzeć na tarce jarzynowej, lekko dociskając. Czosnek oraz cebulę drobno pokroić. Dodać jajka i przyprawy, wymieszać. Formować kotlety, obtaczać w bułce tartej i piec na złoty kolor z obu stron. Podlać małą ilością wody i parować 10 minut.

Porady

Do masy można dodać trochę sera żółtego startego na tarce jarzynowej.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Seler

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować