Kotlet z piersi z warzywami na parze... - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1. obrane młode warzywa: marchew, kapusta, kalafior, ziemniaki, czosnek - wszystko włożyć do parowara - dodałam też połowę piersi do parowara dla męża będzie na dietę - parowar ustawiłam na 40 minut - dla mnie warzywa tak ugotowane nie potrzebują już soli, ale można do smaku posolić na talerzu
2.drugą połowę piersi rozbić delikatnie tłuczkiem przez woreczek..... jajko roztrzepać widelcem i włożyć pierś na 10 minut..... pierś z jajka obsypać panierką do kurczaka i na gorącym oleju smażyć na złocisto
3.tartą bułkę wsypać na suchą patelnię i z 1 minutę podgrzewać, wlać olej rzepakowy i chwilę zrumienić - tak przygotowana tarta bułka nie wchłonie za dużo tłuszczu - bułką polać warzywa.
Komentarze