koreczki z ogórków

4.5 (142 ocen)

W okresie letnio - jesiennym wymieniamy się w pracy różnymi przepisami na przetwory. Oto jeden z nich sprawdzony i smaczny

Składniki:

  • 4 kg małych ogórków ze skórką
    ćwiartkowy słoiczek cebuli dymki
    3 czerwone papryki
    3 żólta papryki
    1 duży seler
    1 szklanka soli
    ziele angielskie
    liść laurowy
    gorczyca
    2,5 szklanki cukru
    1,5 szklanki octu
Wystaw ocenę:

4.5 (142 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Koreczki

Koreczki z ogórków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa pokroić w grubsza kostkę, zalać solanką na 3 godziny.
    (Solanka to 1 szklanka soli i wody tyle, żeby przykryła warzywa.)
  • 2. Odcedzić ( przez durszlak )
  • 3. Do słoiczków włożyć po kilka ziarenek gorczycy, liść laurowy, ziele angielskie i odcedzone warzywa.
  • KORECZKI Z OGÓRKÓW 4. Zalać gorącą zalewą przygotowaną z 5 szklanek wody, 2,5 szklanek cukru i 1,5 szklanki octu. Pasteryzować 2 – 3 minuty.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować