Chrupiące koreczki z curry

4.49 (148 ocen)

Pyszne chrupiące słodko-ostre koreczki, doskonałe na przekąskę lub do obiadu.

Składniki:

  • 2,5 kilograma ogórków ze skórą

    3 cebule

    2 łyżki soli

    Zalewa:

    1,5 szklanki cukru

    1,5 szklanki wody

    1 szklanka octu

    Przyprawy:

    2 łyżeczki słodkiej papryki

    2 łyżeczki gorczycy

    2 łyżeczki curry

    2 łyżeczki pieprzu mielonego

    5 łyżek posiekanego świeżego kopru kopru
Wystaw ocenę:

4.49 (148 ocen)

Zobacz również:

Curry Desery Przetwory Koreczki

Chrupiące koreczki z curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki myjemy, kroimy w grubą kostkę, cebulę obieramy, kroimy w pióra, dodajemy sól i dokładnie wszystko razem mieszamy. Pozostawiamy na 3 godziny.
  • 2. Składniki zalewy zagotowujemy, studzimy. Po 3 godzinach wlewamy zimną zimną zalewę, pozostaw na 3 godziny. Ogórki przyciskamy talerzem żeby nie wypłynęły na wierzch.
  • 3. Po 3 godzinach dodajemy wszystkie przyprawy, wszystko dokładnie mieszamy. Koreczki przekładamy do umytych i wyparzonych do słoików , zalewamy zalewą. Następnego dnia pasteryzujemy 5 minut od momentu zagotowania.

Porady

Koreczki najlepiej robić z małych ogórków,wtedy są najlepsze.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować