Koperty schabowe

4.5 (141 ocen)

  • 40 min

Proste danie na niedzielę zamiast tradycyjnego kotleta.

  • 40 min

Składniki:

  • 3 porcje schabu bez kości
    musztarda rosyjska
    10 dkg boczku wędzonego
    10 dkg wędzonej goudy lub złotego mazura
    1 jajko
    lubczyk
    2 ząbki czosnku
    sól, pieprz,
    bułka tarta i jajko do panierki
Wystaw ocenę:

4.5 (141 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Koperty schabowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Przygotowanie schabu 1. Kotlety rozbić tłuczkiem. Opruszyć solą i pieprzem. Posmarować z jednej strony musztardą.
  • Nadzienie 2. Ser żółty i boczek pokroić w drobną kostkę. Dodać jajko i łyżkę posiekanego lubczyku. Dodać jajko. Doprawić solą, pieprzem i dodać 2 ząbki czosnku. Wszystko razem wymieszać.
  • Nakładanie farszu 3. Na każdy kotlet nałożyć nadzienie i złożyć na pół. Jeśli się rozlatuje można spiąć szpilką do mięsa.
  • Mięso gotowe do panierowania 4. Każdą kopertę opanierować w jajku i bułce tartej i usmażyć tak jak kotleta.

Porady

Można użyć schabu już zamarynowanego z paczki, np. w marynacie musztardowej. Zamiast lubczyku można dodać do nadzienia koperku.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Schab Nadzienie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować