Kokosanki bez pieczenia dla alergików

4.97 (167 ocen)

Bezmleczne, bezjajeczne, bezglutenowe, bezcukrowe kokosanki dla alergików. Proste w wykonaniu, słodkie i przepyszne.

Składniki:

  • 300g suszonych daktyli bez pestek
    300g wiórek kokosowych
    2 łyżki oleju kokosowego (płynnego)
    wiórki kokosowe do obtoczenia
    ew. odrobina mleka roślinnego (np. ryżowego, kokosowego, migdałowego)
Wystaw ocenę:

4.97 (167 ocen)

Zobacz również:

Desery Bezy Kokosanki

Kokosanki bez pieczenia dla alergików - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Daktyle zmielić np. w blenderze, dodać wiórki kokosowe i olej kokosowy, dokładnie wymieszać. Ulepić niewielkie kuleczki z uzyskanej masy i obtoczyć w wiórkach kokosowych. Wstawić do lodówki.
    Przechowywać w lodówce.

Porady

Wiórek kokosowych można dać więcej lub mniej, według uznania. Można dodać odrobinę mleka roślinnego do daktyli aby lepiej się zmieliły przy blendowaniu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Daktyle Kokos

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować