Kapusta pekińska ze słonecznikiem

4.5 (165 ocen)

Sałatkę jadłam u teściowej, tak mi zasmakowała,że zagościła na stałe do naszego domowego jadłospisu.

Składniki:

  • 1 średnia kapusta pekińska
    2 zupki chińskie, rosół z kury
    200 g słonecznika
    1 cebula
    3\4 szklanki oleju
    3 łyżki octu
    4 łyżki cukru
    1 łyżeczka soli
    1 łyżeczka pieprzu
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Kapusta pekińska ze słonecznikiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę drobno kroimy. Cebulę siekamy. Słonecznik prażymy na rozgrzanej patelni. Zupki posypujemy załączoną przyprawą (ewentualny tłuszcz wyrzucamy) i zalewamy wrzątkiem. Odstawiamy makaron aż napęcznieje, a następnie odlewamy resztę wody.
  • 2. Dodajemy makaron, słonecznik i cebulę do kapusty. Mieszamy.
  • 3. Olej mieszamy z octem, cukrem, solą i pieprzem.
  • 4. Na godzinę przed podaniem mieszamy wszystkie składniki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować