1.Margarynę utrzeć z cukrem, dodać żółtka. Wszystko dokładnie ucierać. Do dobrze utartego ciasta dodać mąkę z proszkiem i utrzeć razem.
Białka ubić na sztywno i połączyć z ciastem.
Gotowe ciasto podzielić na trzy części. Do jednej dodać kokos, do drugiej suchy mak, a do trzeciej kakao i 2 łyżki wody.
Każde z ciast dokładnie wymieszać.
Na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia wylać ciasto z kokosem. Na nim ułożyć biszkopty na kształt igieł na jodle. Robić miedzy nimi odstępy.
Pomiędzy biszkopty nałożyć powidło lub wcześniej odsączone z syropu wiśnie. Na to wylać kolejne ciasto z makiem.
Na ciasto z makiem ponownie ułożyć biszkopty w ten sam sposób i powidło lub wiśnie. Na sam wierzch wylać ciasto z kakaem.
Całość piec ok. 1 godziny. Sprawdzać patyczkiem czy jest gotowe.
Komentarze