Jajkowe ludziki

4.5 (179 ocen)

  • 20 min

Faszerowane jajeczka z pieczarką

  • 20 min

Składniki:

  • jajka 3 szt
    szynka 1 cienki plaster
    żółty ser 1 cienki plaster
    pieczarki smażone w panierce 3 szt
    sól
    pieprz
    majonez
Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Zobacz również:

Jajka faszerowane Przystawki

Jajkowe ludziki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, obrać. Ściąć koniec białka i wyjąć żółtka. Trzeba ostrożnie wykruszać aby nie zniszczyć białka. Plastry sera i szynki drobniutki pokroić.
    Połączyć z rozkruszonymi żółtkami i odrobiną majonezu.
    Doprawić do smaku.
    Można dodać troszkę drobno posiekanej cebuli albo zieleniny.
    Przygotowanym farszem napełnić jajka.
    Jeśli zostanie trochę farszu wyłożyć do pieczarek i ustawić na nich jajka. Jajka udekorować na ludziki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować