Jajka w kajzerce

4.5 (140 ocen)

  • 10 min

Przepis na pyszne i pożywne śniadanko

  • 10 min

Składniki:

  • Dla 2 osób:
    2 bułki kajzerki
    2 plasterki szynki
    2 plasterki sera
    2 jajka
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (140 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki

Jajka w kajzerce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z bułek odcinamy wierzch i wydrążamy ostrożnie, żeby nie zrobić dziury.
  • 2. Do środka wkładamy plasterek szynki, sera i na to wbijamy jajko. Posypujemy solą i pieprzem.
  • 3. Zapiekamy kilka min w mikrofalówce lub w piekarniku nastawionym na 150 st. Długość zapiekania zależy od tego jaką konsystencję żółtka lubimy (po 4 min w mikrofali jest mocno ścięte).
  • 4. Wydrążony środek używamy do innego przepisu (mielone, sos do makaronu) :) Odkrojony wierzch zapiekam z bardzo cienko pokrojonym czosnkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować