Jajecznica z fetą

4.5 (146 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Na bardzo późne śniadanie - jajecznica, najlepsza, jaką jadłam i robiłam. Lubię impulsy w swoim kuchennym działaniu, emocje, zachcianki. Poddaję się w całości magii zapachu.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - jajka: 4 sztuki
    - kawałek kiełbasy: 1 sztuka
    - mała czerwona papryka: 1 sztuka
    - ser feta: 0.5 opakowania
    - pieprz, chilli: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Jajecznica Przystawki

Jajecznica z fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka wbić do miseczki, przyprawić, zmieszać widelcem. Kiełbasę, paprykę i 1/3 fety pokroić w kostkę. Patelnię wysmarować ręczniczkiem papierowym nasączonym olejem, podsmażyć kiełbasę, po 2-3 minutach dodać paprykę, smażyć kolejne 3 minuty. Wlać jajka, wymieszać, podsmażać, aż jajka będą lekko ścięte. Na sam koniec dodać fetę, jeszcze raz dokładnie wymieszać. Rozłożyć na talerze, wierzch posypać pokruszoną resztą sera.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Feta Papryka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować