Na bardzo późne śniadanie - jajecznica, najlepsza, jaką jadłam i robiłam. Lubię impulsy w swoim kuchennym działaniu, emocje, zachcianki. Poddaję się w całości magii zapachu.
Dla 2 osób
Łatwy
Składniki:
- jajka: 4 sztuki
- kawałek kiełbasy: 1 sztuka
- mała czerwona papryka: 1 sztuka
- ser feta: 0.5 opakowania
- pieprz, chilli: 1 szczypta
Jajecznica z fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka wbić do miseczki, przyprawić, zmieszać widelcem. Kiełbasę, paprykę i 1/3 fety pokroić w kostkę. Patelnię wysmarować ręczniczkiem papierowym nasączonym olejem, podsmażyć kiełbasę, po 2-3 minutach dodać paprykę, smażyć kolejne 3 minuty. Wlać jajka, wymieszać, podsmażać, aż jajka będą lekko ścięte. Na sam koniec dodać fetę, jeszcze raz dokładnie wymieszać. Rozłożyć na talerze, wierzch posypać pokruszoną resztą sera.
Komentarze