Jabłka z ryżem na mleku kokosowym

0 (0 ocen)

Ryż na mleku kokosowym robiłam pierwszy raz i na pewno nie ostatni.Polecam.

Składniki:


  • 1 szk ryżu
    2 szk mleka kokosowego
    3 szt jabłka
    2 łyżki miodu z mniszka lekarskiego
    1 łyżka cukru waniliowego
    cukier trzcinowy do smaku
    cynamon do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Jabłka z ryżem na mleku kokosowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż dobrze wypłukać w zimnej wodzie. Zalać w garnku 2 szk mleka kokosowego i gotować na bardzo wolnym ogniu, pod przykryciem, aż wchłonie się całe mleko.Ryż dosłodzić do smaku cukrem trzcinowym. Jabłka obrać ,pokroić w cienkie plasterki.Na patelni podgrzać 3 łyżki wody dodać jabłka i podsmażać do miękkości.Zdjąć z pieca dodać miód, 1 łyżeczkę cukru waniliowego i szczyptę cynamonu.Na talerz wyłożyć ryż a na ryż wyłożyć podsmażone jabłka.Dodatkowo ryż na talerzu posypałam cukrem trzcinowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować