HEKELE

4.5 (154 ocen)

Pasta śledziowa rodem ze Śląska

Składniki:

  • 6 płatów śledzi solonych
    4 jaja
    2 małe cebule
    4 ogórki kiszone
    musztarda
    ewentualnie pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Pasty

Hekele - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • hekele pasta śledziowa 1. Śledzie wymoczyć jeżeli są za słone. Jaja ugotować na twardo. Śledzie, jaja, ogórki i cebulę posiekać jak najdrobniej, przyprawić musztardą (około 2 łyżki). Jeżeli lubimy na ostro można dodać jeszcze pieprz. Wszystko wymieszać. Najsmaczniejsza ze świeżym pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować