Hekele- śląska sałatka śledziowa

  • wyświetlono: 7509 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

hekele, czyli prosta przystawka z kuchni śląskiej ze śledzia solonego.

PolskaGotuje
  • 4 porcje
  • Łatwy

Składniki

- śledzie solone matiasy: 250 gramów
- cebula: 1 sztuka
- jajko na twardo: 2 sztuki
- ogórek kiszony: 2 sztuki
- musztarda: 1 łyżka
- biały pieprz mielony do smaku: 1 szczypta
- chleb krojony: 4 sztuki

Sposób przygotowania przepisu:

Hekele- śląska sałatka śledziowa

  • 1. Filety śledziowe (lub matijasy) wymoczyć i pokroić w paseczki. Ogórki kiszone i cebule pokroić w słupki, jajka ugotowane na twardo pokroić w kostkę.
  • hekele2. Wszystkie składniki wymieszać. Dodać musztarde. Przyprawić białym pieprzem i delikatnie wymieszać ze śledziami. Dla lepszego smaku odstawić w chłodne miejsce na około godzinę

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

SałatkaWigiliakuchnia polskaregionalne_dania

Komentarze

Podobne przepisy

Sałatka śledziowa

Dodane przez: smak i uczucie

Sałatka śledziowa

Sałatka śledziowa ułożona warstwami.

salatka ze śledziem

Dodane przez: Rossie

sałatka śledziowa

Wspaniała sałatka dla fanów mocnych...

sałatka śledziowa

Dodane przez: neliada

Sałatka śledziowa

Sałatkę śledziową robię często,...

sałatka

Dodane przez: Aga72

Sałatka śledziowa

Witajcie u nas dziś sałatka śledziowa,...

Sałatka śledziowa

Dodane przez: smak i uczucie

Sałatka śledziowa

Smaczna sałatka śledziowa z jajkiem...

sałatka śledziowa

Dodane przez: edith

Sałatka śledziowa

Ulubiona sałatka mojego taty. Prosta...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE