GULASZ Z ŻOŁĄDKÓW Z INDYKA

4.49 (166 ocen)

Podawać z ziemniakami z wody lub kaszą gryczaną z ulubionym dodatkiem.

Składniki:


  • 7 szt. żołądków z indyka
    4 ząbki czosnku
    2 szt. marchew
    4 łyżeczki musztardy bawarskiej
    2 łyżki śmietany 18%
    sól,pieprz,ostra papryka mielona,olej do smażenia,mąka do
    zagęszczenia.
Wystaw ocenę:

4.49 (166 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gulasz z żołądków z indyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • gULASZ Z ŻOŁĄDKÓW INDYKA 1.



    Żołądki umyć,usunąć zgrubienia,pokroić w
    plasterki,przyprawić
    solą,pieprzem,musztardą i wstawić na 2 godz. do lodówki.




  • GULASZ Z ŻOŁĄDKÓW INDYKA 2.
    Na
    patelni rozgrzać niewielką ilość oleju,usmażyć żołądki
    podlewając gorącą wodą.Po usmażeniu i odparowaniu wody
    włożyć
    pokrojony w kostkę czosnek i marchew w talarki,zeszklić,zalać
    gorącą wodą i dusić do miękkości mięsa.
  • 3. Zagęścić niewielką
    ilością mąki rozprowadzonej w zimnej wodzie,doprawić do smaku
    przyprawami,wlać śmietanę i zagotować.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować