Gulasz z żołądków drobiowych

4.5 (196 ocen)

  • 2 godz. 30 min

...

  • 2 godz. 30 min

Składniki:

  • 1/2 kg żołądków drobiowych
    1-2 pęczki koperku
    1/2 małego kubka kwaśnej śmietany
    2 płaskie łyżki mąki
    Liść laurowy
    2-3 ziarenka ziela angielskiego
    przyprawa uniwersalna
    Sól i pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (196 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gulasz z żołądków drobiowych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żołądki czyścimy ,zalewamy wodą ,gotujemy ,zbieramy pianę. Dodajemy liść laurowy ,ziele angielskie i 2 łyżeczki przyprawy uniwersalnej. Gotujemy 2 godz. Na małym ogniu. Pod koniec gotowania dodajemy śmietanę wymieszaną z mąką. Doprawiamy solą i pieprzem i wrzucamy koperek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować