1.Ciasto 1: białka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na sztywna pianę, dodajemy żółtka z proszkiem do pieczenia, chwile miksujemy dodajemy kisiele z makiem , mieszamy wszystko drewniana łyżką. Wylewamy na średnią blachę wyłożoną papierem do pieczenia. pieczemy 30 min w 180 stopniach.
Ciasto 2: białka ubijamy na sztywno z cukrem i cukrem waniliowym, dodajemy żółtka z proszkiem do pieczenia miksujemy przez chwilę. Dodajemy budyń i mąkę z olejkiem cytrynowym, mieszamy wszystko również drewnianą łyżką. Wylewany ciasto na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach aż ciasto odejdzie od blachy.
Masa1: dżem jagodowy smarujemy 1 część 1 ciasta, dżem jabłkowy gotujemy , dodajemy do niego galaretkę i wylewamy na dżem jagodowy i przykrywamy 1 częścią drugiego placka Odstawiamy w chłodne miejsce.
Masa 2: budyń gotujemy według przepisu, studzimy,margarynę miksujemy z cukrem pudrem , dodajemy budyń oraz serki oraz mleko w proszku dzielimy na dwie części do jednej dodajemy 2 łyżki cappuccino,olejek rumowy. wylewamy masy na przemian na placki.
ciasto polewamy białą czekoladą i dekorujemy starta na tartce czekoladą.
Komentarze