Faszerowane jajka "Muchomory"

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Średni

Takie "muchomorki" robiła moja mama,pamiętam je z dzieciństwa,bo zachęcały do zjedzenia:-)Ja te "muchomorki" robię zawsze na święta,impreze - robią furorę:-)Swietnie wyglądają i wyśmienicie smakują!!!

  • Dla 8 osób
  • Średni

Składniki:

  • - jajka: 8 sztuk
    - tuńczyk w sosie własnym: 100 gramów
    - zielony groszek z puszki: 2 łyżki
    - pomidory: 2 sztuki
    - majonez: 1 łyżka
    - natka pietruszki: 8 sztuk
    - sól i pieprz: 2 szczypty
    - szczypiorek: 1 pęczek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Jajka faszerowane Przystawki

Faszerowane jajka "muchomory" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Faszerowane jajka "Muchomorki" 1. Jajka ugotować na twardo - 10min.,ostudzić,ocyścić ze skorupek,pościnać opukłe częsci z dołu odrobinę,by jajka mogły stać.Potem pościnać góry,by było widać żółtka,żółtka delikatnie wyjąć,by nie uszkodzić jajek.
  • Urocze "grzybki" 2. Tuńczyka rozgnieść widelcem razem z sosem,żółtka wymieszać z tuńczykiem,dodać majonez i groszek,doprawić do smaku solą i pieprzem - delikatnie wymieszac.Gotowym farszem nadziewać jajka.Z pomidorów poodkrajać z czterech stron boki i delikatnie je wydrążyć z ziarenek(powstaną czapeczki do muchomorków).
  • 3. Na każde jajko położyć "czapeczke" z pomidorka,z majonezu porobić kropeczki i położyć "listek" z natki.Wyłożyc "muchomorki" na paterę i udekorowac szczypiorkiem "trawą".SMACZNEGO!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować