Drobiowe chmurki

4.46 (149 ocen)

Wszyscy domownicy je uwielbiają.

Składniki:

  • filet z kurczaka
    1 łyżka mąki pszennej
    1 łyżka majonezu
    1 jajo
    przyprawa uniwersalna
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.46 (149 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Drobiowe chmurki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet pokroić w cienkie paseczki, posypać przyprawą uniwersalną i odstawić na jakiś czas. W misce wymieszać mąkę, majonez i żółtko następnie połączyć z mięsem. Pozostałe białko ubić, dodać do mięsa i delikatnie wymieszać. Łyżką formować małe placuszki i piec na oleju do zarumienienia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować