Dietetyczne ciasto

4.5 (178 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Czasem podaję to ciasto na gorąco jako zapiekankę. Na zimno smakuje jak szarlotka, więc wspaniale nadaje się na podwieczorek do herbaty lub kawy.

Składniki:

  • ● 1,5 kg kwaśnych jabłek
    ● 1 op. kaszy jaglanej
    ● cukier waniliowy
    ● 15 dag cukru
    ● odrobina cynamonu
    ● oliwa lub sos sojowy do formy
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Dietetyczne ciasto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Dietetyczne ciasto 1. Do miski wsypujemy kaszę
    jaglaną, oba cukry i cynamon,
    mieszamy.
  • Dietetyczne ciasto 2. Jabłka myjemy, obieramy,
    ścieramy na tarce o dużych
    oczkach, dodajemy do kaszy
    i dokładnie mieszamy.
  • Dietetyczne ciasto 3. Blachę do pieczenia (średniej
    wielkości, np. 28x24 cm)
    smarujemy oliwą lub sosem sojowym.
    Ciasto wykładamy na
    blachę, następnie umieszcza my w rozgrzanym do temperatury
    180 °C piekarniku. Pieczemy
    ok. 90 minut na złoty
    kolor. Ciasto podajemy z jogurtem
    lub kefirem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Kasza jaglana

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_04-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować