DESER Z BUDYNIEM I GALARETKĄ

4.5 (200 ocen)

SZYBKI, SMACZNY I NIEDROGI

Składniki:

  • 1 opakowanie budyń śmietankowy,
    0,5 litra mleko 2 %,
    1 opakowanie galaretka malinowa,
    300 gram maliny
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Desery

Deser z budyniem i galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Budyń ugotować wg przepisu który jest podany na opakowaniu, gorący przelać do salaterek. Galaretkę przygotować wg przepisu podanego na opakowaniu, wystudzić. Na przestudzony budyń wyłożyć maliny, całość zalać zimną galaretka. Wstawić do lodówki, żeby galaretka stężała.Można udekorować bitą śmietaną.

Porady

MALINY MOŻNA ZASTĄPIĆ INNYMI OWOCAMI. MOGĄ TO BYĆ TRUSKAWKI, WIŚNIE BRZOSKWINIE W PUSZCE, NALEŻY TYLKO DOBRAĆ SMAKOWO INNĄ GALARETKĘ

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

Ekspresowe słodkości - sprawdź przepisy na szybkie desery

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować