Deser bananowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Dwa banany zmiksuj. Galaretki rozpuść wg przepisu na opakowaniu. Galaretki cytrynowe rozpuść w 1/3 ilości wody podanej na opakowaniu, a galaretkę kiwi w połowie wody.
2.2. Galaretki cytrynowe wymieszaj ze zmiksowanymi bananami.
3.3. Małą kwadratową tortownicę wyłóż warstwą biszkoptów. Na biszkopty przełóż lekko tężejącą masę bananową i odstaw do lodówki do stężenia. Pozostałe dwa banany obierz i pokrój na plasterki. Wyłóż na masę bananową. Całość zalej galaretką kiwi. Odstaw do zastygnięcia
Porady
Do zmiksowanych bananów możesz dodać kieliszek likieru bananowego. Biszkopty warto ułożyć równo mi wyszły troszkę krzywo.
Można też, zrobić galaretki o innych smakach, jak też z innymi owocami.
Komentarze