Czekoladowo orzechowe ciastko z mikrofali

5 (189 ocen)

Od dłuższego czasu "chodził" za mną pewien przepis na ciasto z mikrofali. Po kilku zmianach dokonanych w przepisie spróbowałam i jestem pozytywnie zaskoczona.

Składniki:

  • 4 łyżki mąki
    3 łyżki cukru
    2 łyżki kakao
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    5-7 łyżek mleka
    3 łyżki oleju
    1 jajko
    3 orzechy włoskie
Wystaw ocenę:

5 (189 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Czekoladowo orzechowe ciastko z mikrofali - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajko rozmącić w miseczce z pozostałymi mokrymi składnikami. W osobnej miseczce wymieszać suche składniki. Wszystkie składniki razem wymieszać aby ciasto miało gęstą lejącą konsystencję ( w razie potrzeby dolać odrobinę mleka), dosypać orzechy. Wlać do pojemnika przeznaczonego do podgrzewania żywności w mikrofali (u mnie kubek) do połowy wysokości ponieważ urośnie. Ustawić mikrofalę na 750W i "piec" 4 minuty.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kakao

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować